Tuesday, February 20, 2007

ΟΤΑΝ ΑΡΓΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ........


Σε μια χώρα απόμακρη ψηλά στα βουνά, πέρα από τα σύννεφα, που την έλεγαν χώρα των ονείρων, ζούσε κάποτε κάποιος που τον έλεγαν «κάπως». Τι σημασία έχει το όνομα?? Ήταν σαν μάγος και ζούσε ολομόναχος. Σπάνια τον επισκέπτονταν κάποιος. Έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολο να προσεγγίσει κανείς αυτήν την χώρα. Ήταν επικίνδυνο να ανέβεις τόσο ψηλά.
Αυτός ο «κάπως» δεν κατάφερε ποτέ να φτιάξει λίστες όπως κάνουν συνήθως οι άνθρωποι. Δεν κατάφερε ποτέ να βάλει σε σειρά τι αγαπά περισσότερο, τι μισεί, τι φοβάται, τι ελπίζει. Δεν κατάφερε να ταξινομήσει αγαπημένα βιβλία, τραγούδια, έργα, αναμνήσεις, ανθρώπους. Δυσκολευόταν ακόμα να μάθει την γλώσσα των ανθρώπων για να μπορεί να επισκέπτεται την χώρα τους όταν αισθανόταν μοναξιά. Έτσι δυσκολευόταν στην επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια από τις επισκέψεις του στη χώρα των ανθρώπων συνάντησε ένα κορίτσι. Του έδειξε μεγάλη αδυναμία και αγάπη. Αυτό του εμπιστεύτηκε μερικά πράγματα για την ζωή του, μερικά από τα παραμύθια που είχε γράψει στο μυαλό του. Και ο «κάπως» χάρηκε τόσο πολύ και του είπε ότι και ο ίδιος είχε γράψει παραμύθια για τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες του παλιού καιρού της χώρας των ονείρων. Το κορίτσι ρώτησε ποιος είναι ο κακός στα παραμύθια του, αλλά δεν υπήρχε κακός και το κορίτσι έμεινε να κοιτάζει με απορία. Αφού υπάρχει καλός θα υπάρχει και κάκος, λέει η λογική.

Ο «κάπως» τότε κατάλαβε ότι τα παραμύθια της χώρας των ονείρων δεν βγάζουν κανένα νόημα στη χώρα των ανθρώπων. Ήταν όμως αργά για να γράψει άλλα παραμύθια!!

No comments: